Activiteiten

Evenement details


"Bree from the sky"
28-06-2022 van 16:00 tot 23:00

28 juni 2022, een dag om niet te vergeten. 

Onze “Bree from the sky “activiteit was een succes.  Luc Hellings, mede-eigenaar, nodigde de Breese Economische Stuurgroep uit op het vliegveld in Zwartberg.

Het weer was ons goed gezind, met een aperitiefje in de hand konden we volop genieten van het sublieme uitzicht vanop het rooftopterras.

Na de verwelkoming van onze voorzitter Andy en Luc die een woordje uitleg gaf over de vliegroute was het tijd om de lucht in te gaan.

Een groot aantal leden hadden de unieke kans om mee te vliegen met het oldtimer toestel Lockheed L12 van 1938, 1 van de 2 nog vliegende toestellen in Europa. Het prachtig vliegtuig werd gevlogen door eigenaar Luc Hellings, geassisteerd door zijn copiloot Pascal Janssen.

De andere leden mochten meevliegen met een luxueuzer, recent vliegtuig.

De ronkende motoren deden de adrenaline al stijgen.  Gordels vast en vertrekken maar…..    Het wordt stil boven in de lucht.   Iedereen is aan het genieten van het uitzicht.   Het oriënteren kan beginnen, de stilte wordt verbroken als ze herkenbare plaatsen zien.   KRC Genk, Maasmechelen, Ter Hills, Neeroeteren, een zandgroeve, omliggende bedrijven … en dan Bree.   Leuke reacties van de inzittenden...    Iedereen heeft zijn eigen onderneming meermaals vanuit de lucht kunnen zien.   De piloten deden hun uiterste beste om zoveel mogelijk van Bree en omstreken in kaart te brengen.

De achterblijvers konden vanop het terras volop genieten van de bedrijvigheid op de landingsbaan.

Als afsluiter van deze avond kon iedereen genieten van een culinaire barbecue en werd er nog lang nagebabbeld over de vliegtuigen en de business.


Locatie: Vliegveld Zwartberg, Vliegplein, Genk, België

Fotogalerij: